The*Darkness - 2008-09-29 03:29:53

"Składniki:
Ciasto:
1 szklanka wody
½ kostki margaryny
1 szklanka m±ki pszennej
4 jajka
Krem:
budyń ¶mietankowy
1 ½ kostki masła lub margaryny
2 żółtka
1 szklanka cukru pudru
Ponadto:
cukier puder

Sposób wykonania:

Wodę zagotować z margaryn±, dodać m±kę i energicznie mieszaj±c prażyć 5 minut.

Zdj±ć z ognia i ostudzić. Do ostudzonego ciasta dodać jajka (wbijać po jednym) i ucierać. Podzielić na 2 czę¶ci i rozsmarować cieniutko na mocno wysmarowanych tłuszczem formach o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do piekarnika i piec ok. 25 minut w temperaturze 160-170 °C. Upiec dwa placki.

Ugotować budyń wg. przepisu na opakowaniu. Masło lub margarynę ucierać. Dodać żółtka i cukier puder. Nadal ucieraj±c dodawać ostudzony budyń. Dwa placki ciasta przełożyć kremem. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem i schłodzić w lodówce.

Smacznego."
www.smaczny.pl ;)

wnetas - 2008-10-19 00:01:22

jedno z mocih ulubionych ciast xD

GotLink.plprzewóz osób Piła